FIRIN YAPIMI  

Posted by Taşfırın in


Rahman ve Rahin olan ALLAH ın adıyla 

Sizde klasikleşmiş tekdüze tatsız tuzsuz, lezzetsiz yemeklerden bıkmış o eski rayihaları ve dumanı üzerinde enfes kokan  lezzetlerler istiyorsanız artık sizinde bir taşfırın ihtiyacınız doğmuş demektir.Ama bir şart gerekli ! Modern bir hapisanede olmamanız.Yani müstakil bahçeli bir eviniz  veya fırına uygun bir alanınız olması gerekmekte.
 Bu sitenin yapım amacı;
"Faydalanılmayan bilgi, harcanmayan ve hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir."
       Hadis-i Şerif düstürundandır.
 Bir işi başarmanın temel prensiplerinden yarısı hayal etmek ,diğer yarısı da cesarettir.Hiç bir aşamada asla cesaretiniz kırılmamalı.Takıldığınız yerde  yardımınıza ulaşacak bir bilgi mutlaka vardır.Bunlar genellikle yabancı kaynaklı siteler.En çok içerik olarak iki site öne çıkıyor bunlardan birisi "forno bravo"  diğeri "traditionaloven".Fakat millet olarak türkçeden başka dil sevmediğimizden olsa gerek bunlar pek yardımcı olamayacaklardır bize.Son zamanlarda  fırın yapımı ile ilgili türkçe içerik artmakla beraber kısıtlı ve eksik bilgiler veriliyor.Bilginin sınırı yok en mükemmele ulaşmak düstürumuz olmalı. Bizimde amacımız duvara eksik bir taş koymak.Taş koyacak arkadaşlara da yardımcı olmak.
 Fırınımızın ölçüleri hakkında fazla bilgi vermedik.Çünkü bunun belli bir matemetiksel hesabı yok.Olmasıda gerekmiyor .Belirli kurallara uyduktan sonra fırının mükemmel olmaması için bir sorun yok.Bu kuralları ve püf noktalarını her aşamada tek tek yazacağız.Takıldığınız bir yer olursa ana sayfada da yer alan tasfirinyapimi@gmail.com adresinden yardımcı olmaya çalışacağız. Ayrıca herkes kendi yeri ve mekanına göre ölçüleri uyarlayabilirler.
Bu bağlamda taşfırın sever arkadaşlarında bilgi ve becerilerinide bu platformda  paylaşmak istiyoruz.
Türkçe içerik olarak bir  eksiğide gidermek ve katkıda bulunmak istiyoruz .Kardeş bir blog olacak olan "tasfirin yemekleri" sitemizde de taşfırında yapabileceğimiz tüm yemekleri paylaşmak istiyoruz.

This entry was posted on 26 Nis 2011 at Salı, Nisan 26, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the .

0 yorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...